Mecseknádasd

Pihenjen családjával és barátaival gyönyörű, természetközeli és nyugodt környezetben!

A Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet zöld dombjai között meghúzódó Mecseknádasdon, Skóciai Szent Margit szülőhelyén számos lehetőség kínálkozik kikapcsolódásra és szabadidejének eltöltésére.
Az érdeklődőket szívesen látjuk szőlőültetvényeinken, amelyeket gyalog vagy hintóval bejárva betekintést nyerhetnek a szőlőtermesztés rejtelmeibe. Egy piknik vagy tábortüzes szalonnasütés a szőlőhegyen páratlan lehetőség a borozás és a vidéki élet szépségeinek élvezésére. Az augusztus és október között érkező látogatóink a szüretben aktívan is részt vehetnek.

A több száz éves borászati hagyományokkal rendelkező falu pincesora külön látványosság, főleg a „nyitott pincék napján”, amikor a hangulatos présházakat járva be-be térhetünk néhány pohár borra.
A természetjárók közkedvelt célpontja a faluból gyalog megközelíthető Rékavár- Skóciai Szent Margitról szülőhelye, az Árpád-kori Szent István kápolna valamint a török időket felidéző Schloßberg. Aki nagyobb túrákra vállalkozna, tíz perces autóúttal elérheti a Zengőt, a híres Bánáti Bazsarózsák otthonát is. Az aktív pihenésre vágyóknak is számos programlehetőséget kínálunk. Túralehetőségekkel kapcsolatos információk ide kattinvta érhetők el.

A környező dombok gazdag vadállományának köszönhetően Mecseknádasd kiváló vadászterület. Szívesen szervezzük meg Önnek vadászkirándulását előzetes egyeztetés alapján. Azoknak a látogatóknak, akik szívesebben ragadnak pecabotot, a közelben lévő horgásztavat ajánljuk. Ha sportolni szeretne, lehetőséget biztosít erre a faluban üzemelő teniszpálya, valamint a kispályás focira, kézi- és kosárlabdára alkalmas fedett és fűtött sportcsarnok. A faluban lovaspanzió is üzemel, így a vállalkozó kedvűek lóháton vagy lovaskocsival is bejárhatják a környező dombokat.

Kényeztesse magát! A gasztronómiai és borászati különlegességek mellett fodrász és kozmetikus is elérhető. A közeli fürdőben uszoda és wellness szolgáltatások állnak a rendelkezésére.

Kóstolja meg díjnyertes borainkat és pihenjen panziónkban családjával és barátaival!